2/24/15

Red velvet ehk punane sametkook


Selle koogi tegemise soov oli mu peas niii suur alates sellest hetkest kui Meisterkoka saates osalised seda küpsetama pidid. Nendel küll tuli see palju kõrgem, aga eks neil oli ka rohkem tooraineid kasutuses, võib olla ka nipid teised. Vabariigi aastapäev tundus olevat paras hetk küpsetamine ette võtta.

Väga lihtsa ja hea retsepti leidsin ma Dan Sukkeri kodulehelt, kuid tundub, et seal on mängu pandud ka väike suhkrureklaam, sest nii palju ma kindlasti ei soovitaks suhkrut koogi sisse panna. Sestap kirjutan välja siia ka oma kogused.

Mida vaja läks:
240 g suhkrut
2 muna
210 g nisujahu
5 g soodat
näpuotsatäis soola
20 g magustamata kakaopulbrit
15 ml valge veini äädikat
100 ml sulatatud võid
250 ml hapupiima (või petti)
punast toiduvärvi (kasutasin üht Inglismaalt soetatud värvipastat ca pool tl)

Kreemi jaoks:
600 g maitsestamata toorjuustu
poole sidruni mahl
150 g tuhksuhkrut

Valmistamine. Vahustasin munad suhkruga, segasin omavahel ülejäänud kuivained ning lisasin need, hapupiima ja sulatatud või taignale. Mikserdasin kiirelt kõik ühtlaseks. Kallasin segu 25 sentimeetrise läbimõõduga koogivormi, küpsetasin 40 minutit 175 kraadi juures, lasin jahtuda ja lõikasin horisontaalselt kolmeks osaks. Pealmiselt osalt, mis oli veidi rohkem kerkinud, lõikasin ka "künka" maha, seda kasutasin hiljem kaunistuseks.

Kreemi segasin omavahel kokku (ausalt öeldes) käte abiga. Nii sai toorjuust vähem töötlust ja ei muutunud vedelamaks kui masinaga oleks olnud ja suhkur segunes kenasti. Katsin biskviitide kihtide vahed ja pealt.





2 comments: