7/8/14

Rabarberi-beseekook muretaignal


Mida vaja läks?
2,5 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
3 spl suhkrut
2 spl külma vett

4 rabarberivart

Besee jaoks:
4 munavalget
1,5 dl suhkrut

Lõikusin rabarberid tükkideks ning katsin vähese suhkruga ja jätsin taigna valmistamise ajaks kaussi seisma.

Sõelusin jahu ja küpsetuspulbri lauale. Lisasin sinna suhkru. Tükeldasin noa abiga sisse või kuniks seda sai sõrmede vahel jahu ja suhkru sisse suruda. Lisasin 2 spl vett ning sõtkusin kiirelt ühtlaseks palliks. Panin külmkappi 20 minutiks seisma.

Panin ahju 190 kraadi peale.

Vahustasin munavalge tugevaks vahuks (nii, et kaussi kallutades see enam ei valguks), jätkasin mikserdamist ning samal ajal lisasin vähehaaval suhkru. Vahustasin seni kuniks mul oli lumivalge tugev mass, millest sõrmega läbi tõmmates jäid kaunid tipud. 

Surusin muretaigna koogivormi põhjale (vormi võitasin eelnevalt üle), tegin kahvliga taignasse augud ning katsin rabarberitega põhja. Küpsetasin ca 12 minutit kuniks koogiservad tõmbusid kergelt pruunikaks. Seejärel võtsin ahjust välja ja katsin kerge käega kilekoti abiga (pritskoti meetodil) koogi beseega. Küpsetasin veel ca 10 minutit (alandasin veidi kuumust, ca 175 kraadi juurde) kuniks besee tipud võtsid pruunika värvuse.





No comments:

Post a Comment