4/3/13

Cookies Narva stiilis (Narva küpsiste laiendus)



Olen juba ammu mõelnud, et peaks tegema koju küpsiseid. No lihtsalt nii mõnus on hommikut alustada tassi piima ja küpsisega (see on mul lausa soovituslik seoses väikese tegelasega kõhus). Mõtlesin siis, et valmistan pool kilo Narva küpsiseid kuna neid ma tegin kondiitri kooli ajal vast ainult ühe korra. Aga poole tegemise pealt otsustasin siiski oma elu kergemaks teha ja neid mitte pritsida (neid tehakse sakilise tüllega), vaid mätsida. Sain täpselt ühe plaaditäie umbes 4-5 cm läbimõõduga küpsiseid. Cookies'le omaselt katsin need ka piima- ja tumeda šokolaadi tükikestega. Valmisid cookies Narva :)

Mida vaja läks?

280 g jahu
150 g suhkrut
200 g margariini (toasoojana!)
1,5 muna (toasoojana)
45 g vett
20 g kakaod

Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Vahusta hästi soojaks ja pehmeks muutunud margariini koos suhkruga ca 15 minutit kuniks margariin muutub heledaks ja vahuliseks. Kui kodus on kasutada miksril labidaid (mitte vispleid), siis tee seda. Klopi lahti munad ning sega veega. Kalla margariini hulka ning vahusta veel ca 10 minutit. Sõelu ja sega omavahel jahu ja kakao ning sega käsitsi margariini sisse kuniks mass on ühtlane, aga sealjuures siiski võimalikult vähe ja kiiresti. Keeruta käte vahel väiksed pallikesed ning suru küpsetuspaberiga plaadile 4-5 cm läbimõõduga latakateks. Laiusesse küpsised eriti ei kerki, niiet selle pärast muretseda vaja pole. Tükelda pisut sobivat šokolaadi ning puista või suru küpsistele. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 20-22 minutit. Lase küpsistel täielikult jahtuda, eemalda plaadilt ning nosi!


2 comments:

  1. Mmmm! Isutad siin rasedat naist, kellel kunagi küpsetised välja ei tule :(

    ReplyDelete
  2. Eesmärk on ikka lihtsal meetodil lahti seletada, kuidas ise teha, mitte isutada! :D

    Aga suur tänu!

    ReplyDelete