4/29/13

Porgandimuffin toorjuustuglasuuriga



Järgnev retsept sai läbi katsetatud ühe tellimuse raames. Tegelikult oli tellimus uhketele lopsaka glasuuriga "muffinitele" ehk väljamaiselt cupcake'dele, aga alustasin siiski sellise tagasihoidlikuma variandiga. Glasuuri tegin sellise, et seda väga palju panema ei peaks - küllaltki magusa, samas koguseliselt vähe. Tulemusega jäin väga rahule, sest muffinid said õhulised ja mitte ülemõistuse magusad või rasvased.

Pisut oma käe järgi kohandades kasutasin põhjaks seda retsepti siin.

Kogusest valmib 12 tk.

Mida vaja läks?
100 g võid või margariini (katsetasin mõlemaga läbi, sobis nii- ja naamoodi)
1,5 dl suhkrut
1 keskmise suurusega porgand riivitult
2 muna
2 dl nisujahu
1,5 dl täistera kaerajahu
0,5 tl vanillisuhkrut
2,5 tl (poolkuhjaga) küpsetuspulbrit
1 dl vahukoort (35 %-ne)

Glasuuri jaoks:
100 g toorjuustu
80 g tuhksuhkrut
1 tl sidrunimahla

Kuumutasin ahju 210 kraadi juurde. Sulatasin potis või ning vahustasin selle suhkruga ühtlaseks. Eraldi kausis vahustasin munad kergelt vahtu. Umbes kolmes osas lisasin vahustatud muna või ja suhkru hulka (sealjuures mikserdades). Segasin hulka ka riivitud porgandi ning lisasin vahukoore. Segasin omavahel kuivained ning sõelusin need muu hulka. Jaotasin taigna 12 muffini pabertopsikese sisse ning küpsetasin eelkuumutatud ahjus ca 16 minutit kuniks muffinid olid ilusad pruunikad.

Muffinid peavad olema täielikult jahtunud enne kui glasuur peale panna. Segasin tuhksuhkru, toorjuustu ja sidrunimahla ühtlaseks (kahvliga ja küllaltki kiirelt) ning pritsisin pritskoti abiga muffinitele.



No comments:

Post a Comment