Valmistasin üle pika aja taaskord ühe biskviidist ja kohupiimakreemist ja marjadest valmistatud tordi, millele katteks loomulikult kuninglik martsipan. Tordi omanik on just 80. aastaseks saanud ülivinge vanaema :)
Seekord sain tänuväärse marja säilitamise tulemusena sügavkülmikust välja võtta mustsõstrad ja vaarikad. Üldiselt valmis tort nii nagu eelminegi kord juubelitorti tehes, kuid marjadeks kasutasin ka mustsõstraid ning seekord valmistasin kaks biskviidi kihti (poolitasin horisontaalselt). Lisaks immutusele (veidi suhkrut veega korraks keema lastud ning seejärel maha jahutatud) kasutasin mustsõstra toormoosi alumise biskviidikihi peal ning esimese kohupiimakihi peale raputasin vaheldumisi vaarikaid ja mustsõstraid. Seejärel asetasin peale teise biskviidi. Pealt ja külgedelt katsin õhukese kohupiima(vahukoore)kreemiga, et martsipan kinnistuks. Üldiselt kasutatakse martsipani kinnitamiseks võikreemi, kuid mina pole suuremat sorti võikreemi armastaja ning sellistes kodustes tingimustes, kus tort läheb üsna kohe söömiseks, pole ka hullu (muidu pidavat martsipan niiskeks minema ja mullitama hakkama).
No comments:
Post a Comment