Maapähklivõi kommid
350 g maapähklivõid
poolteist klaasi maitsestamata maisihelbeid
1 dl tumedat suhkrusiirupit
1 dl valget või pruuni suhkrut
piimšokolaadi või nougat šokolaadi
(mina läksin piimašokolaaditeed, et saaks ilusad kontrastsete värvidega kihid)
muid kaunistusi (Stössel jms suhkrukaunistused, pähklid - mida tahes!)
Kuumutasin pidevalt segades siirupi ja suhkru nõrga keemiseni, eemaldasin tulelt ning segasin sisse maapähklivõi. Sain kreemja massi, mille sisse segasin maisihelbed. Surusin selle esialgu lusika abil paberiga kaetud plaadile (tuli umbes 16x16 cm ruut - oleneb kui õhukeseks jätta) ning lõpuks panin peale teise paberi ning surusin kätega massi hästi tihedalt kokku. Panin mõneks ajaks külmkappi kuniks mass oli kõva. Sulatasin šokolaadi ning katsin sellega ühtlaselt maapähklivõimassi, kaunistasin ja panin uuesti külma. Lõpuks lõikasin terava noaga sobiva suurusega tükid.
No comments:
Post a Comment