10/3/11

Klassikaline brownie

Järgnevalt esitlen Teile tõenäoliselt Hummingbird'i kõige lihtsamat retsepti. Selleks on klassikaline šokolaadikook ehk brownie, mida Hummingbird väidab olevat see ainus ja õige. Koostiseks kõigest 6 elementi ja lihtne maius ongi olemas.


Mida vaja läks?
200 g tükeldatud tumedat šokolaadi
175 g küpsetusvõid
325 g suhkurt (kasutasin ettevaatlikud 250 g)
130 g nisujahu
3 muna


Kuumutasin ahju valmis 170 kraadi peale. Sulatasin veevannis šokolaadi koos võiga. Hummingbird taotleb et, kuum vesi ei tohiks kokku puutuda anuma põhjaga, milles sulab või ja šoks. Kui see oli kenasti sulanud ja olin ta ilusasti ühtlaseks seganud, eemaldasin selle pliidilt, lisasin üksteise järel hoolikalt segades suhkru, jahu ja ükshaaval munad. Kasutasin seda 33x23cm suurust paberiga kaetud ahjuvormi, et saada õhukesed tükid nagu originaalis, aga leian, et võiks kasutada ka väiksemat, et saada paksem koogike. Küpsetasin 30 minutit, tulemuseks peaks olema pealt kuivanud (pragunenud) kook, mis seest on veel pehme ja õrnalt "toores". Kaunistamisel olen kasutanud Hummingbirdi moodust šablooni ja tuhksuhkruga. 

3 comments:

  1. Siiani parim brownie, mida olen saanud. See retsept läheb lemmikute hulka kirja ��

    ReplyDelete
  2. No niii tore lugeda! Ja nõnda lihtne ka, eksole?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väga lihtne, isegi mu mees sai sellega kerge vaevaga hakkama. ��

      Delete