9/28/11

Üleni šokolaadine cupcake (koogike) Nutella kreemi ja Daimi kommidega

Olen hetkel ootamatult väikeste vahedega uusi Hummingbird retsepte katsetanud. See tõestab, et need on lihtsad ja head. Oma neljandaks retseptiks võtsin ette kolmandaga vägagi sarnase. Nimelt koogikese põhiretsept jääb samaks, lisandub vaid üks element ning muutub glasuur. Tutvustan Teile šokolaadi-pähklivõidega valmistatud koogikesi ehk cupcake'e, mis eestlasele tundub olevat üks ühele muffinsiga, aga tegelikkuses see nii päris pole. Cupcake peaks tegelikult olema seest veidi vähem küps ja õhulisem ning muffinsi puhul ei eelda ka glasuuri. Cupcake'il peab kindlasti olema glasuur.

Nagu ütlesin on põhiretsept juba tuttav ja nii on ka kõigi ülejäänu Hummingbird koogiraamatu 14 cupcake retseptiga.

Mida vaja läks?
100 g nisujahu
20 g magustamata kakaopulbrit
140 g peensuhkurt
1,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
40 g toatemperatuuril küpsetusvõid
120 ml täispiima (3,5%)
1 muna
120  g šokolaadi-pähklivõiet

Glasuuri jaoks:
100 g tuhksuhkurt (originaalis on 250!! mis on minu jaoks liiga palju)
80 g magedat võid
80 g šokolaadi-pähklivõiet
25 ml täispiima (3,5%)

Katteks:
originaalretseptis kasutatakse sarapuupähkleid
mind pähklid niivõrd ei eruta ja kasutasin Daimi kommikesi


Segasin jahu, kakaopulbri, suhkru, küpsetuspulbri, soola ja või. Lisasin pidevalt mikserdades vähehaaval piima ja lõpetuseks ka muna, teatud aja tagant muutsin miksrirežiimi kiiremaks. Täitsin paberkorvikesed poole kuni kahe kolmandiku jagu ning panin eelkuumutatud 170-kraadisesse ahju ja küpsetasin 23 minutit. Jätsin koogikesed jahtuma.

Glasuuri jaoks segasin mikseriga omavahel tuhksuhkru ja või ühtlaseks, lisasin vähehaaval piima ning lõpetuseks kasutasin visplit, et sisse segada šokolaadi-pähkli võie. 

Tegin koogikeste sisse pisikesed torujad augud ja üritasin nendesse Nutellat surada, hiljem öösel voodis alles mõtlesin, et miks ma küll oma pisikest tordipritsi ei kasutanud. :)

Seejärel katsin koogikesed glasuuriga ning asetasin neile Daimi kommikesed. Katsejänesed M-L ja korterikaaslane S libistasid ühe koogi teise järel alla ja jällegikord oli tegu tõelise unelma ja õnnestumisega!



No comments:

Post a Comment