9/26/11

Chocolate cupcake - tõeline VICTORY (also in English)


Juba valmiski uus üllitis. Ja see sai üks parimaid asju, mida üldse eales suhu pistnud olen! Paraku läheb terve pannitäis ülemusele kingiks. Mis muidugi tähendab seda, et pean kindlasti homme uue partii tegema. Lihtne, maitsev, armas! Ja kuigi tegemist on üleni šokolaadiste koogikestega, ei ole ma nende sees grammigi poešokolaadi kasutanud, vaid kogu töö teeb ära suhkrustamata kakao. Siin on Hummingbird koogiraamatu üks klassikalisemaid retsepte:

Mida vaja läks?
100 g nisujahu
20 g magustamata kakaopulbrit
140 g peensuhkurt
1,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
40 g toatemperatuuril küpsetusvõid
120 ml täispiima (3,5%)
1 muna
0,5 tl vanilliekstrakti

Glasuur jaoks:
100 g tuhksuhkurt (originaalis on 300!! sellega kaasnebki magusa surm)
100 g magedat võid
40 g sõelutud kakaopulbrit (magustamata)
40 ml täispiima (3,5%)

Värvilist puru või riivitud šokolaadi 
(või hoopis näiteks purustatud maapähklit?)

Kuumutasin ahju 170 kraadi peale. Segasin omavahel jahu, kakao, suhkru, küpsetuspulbri, soola ja või. Saan ühltase ja kuiva taigna. Kloppisin vispliga omavahel muna, piima ja vanilliekstrakti. Lisasin poole sellest kuivainetele ja mikserdasin ühtlaseks, siis lisasin ka teise poole - ja mikserdasin jälle ühtlaseks. Kallasin segu paberkorvikestesse, mis olid muffinsipanni sees ning täitsin umbes poole kuni kahe kolmandiku. Küpsetasin 170 kraadi juures 23 minutit, tulemus peaks olema elastne ilus pisike koogike ja kui tikuke sisse lükata, siis ei tohiks sinna külge midagi jääda. Lasksin koogikestel veidi jahtuda enne kui välja tõstsin.

Glasuuri osas olin seekord targem kui porgandikoogi puhul ning vähendasin retseptis pakutud 300g tuhksuhkurt 100g peale. (Selleks aga, et glasuur veidi tihkem oleks pidin midagi sinna hiljem siiski veel lisama. Kasutasin jahu, mida panin ca supilusikatäie.) Mikserdasin tuhksuhkru sulanud võiga läbi. Tulemuseks jäi üks suur kuiv purukogu ning mul tekkis juba hetkeks mure, kuidas nii vähese piimaga seda kõike vedelaks massiks muuta. Nipp on kallata piima sisse samal ajal mikserdades umbes ühe supilusika kaupa. Mikserdada võib kui kaua tahes, et saada sobiv konsistents, iga minutiga muutub glasuur õhulisemaks ja paremaks. Katsin koogikesed glasuuriga ning lisasin eile suure õhina saatel poest soetatud magusat värvilist puru. Lubasime M-ga mõlemad ühe koogikese ja sisuliselt vajusime mõlemad suurest naudingust diivani sisse. Ja nüüd saan panna esimesele Hummingbird küpsetisele punktiks 10!




Here is my latest tryout. And it is deffinitely one of the best things I have ever put in my mouth. Unfortunately the whole panful is for my boss. Which means of course that tomorrow I will have to make these again. Easy, sweet and cute! And even though there is chocolate everywhere in the taste, I haven't used any chocolate bars in this but only unsweetend cacao. This is one of the classic recipes from the Hummingbird cookbook.


What did I need?
3/4 cup plus 2 tablespoons all purpose flour
2 and a half tablespoons unsweetend cocoa powder
a scant 3/4 cup sugar
1 and a half tablespoons baking powder
a pinch of salt
3 tablespoons unslated butter
half a cup whole milk
1 egg
quarter teaspoon vanilla extract

For the glaze:
2 cups of powdered sugar
3 tablespoons unslated butter
5 tablespoons unsweetend cocoa powder
About 1 and a half tablespoons whole milk (hard to translate into cups and tablespoons when we use millilitres)


I turn the oven to 170 degrees (C). I mixed flour, cacao, sugar, baking powder, salt and butter. I get this smooth and dry dough. Then I mixed egg, milk and vanilla extract in the different bowl. I added half of it to the dry ingredients  and mixed until smooth, then I added the second half and again mixed. I poured the mix into the paper baskets, leaving one third of it empty. I baked it for about 23 minutes, the result should be elastic beautiful little cupcake. I let the cupcakes cool down a little bit and then served.


No comments:

Post a Comment