10/18/15

Üks väga šokolaadine kook, aga tegelikult kakaost!

Panen selle retsepti siia üles puhtalt selle mõttega, et mul tulevikus oleks suurem võimalus selle otsa uuesti komistada, aga krabasin selle siiski Toidutare lehelt ning omalt poolt vähendasin neljandiku võrra suhkrukogust ja kasutasin pruuni roosuhkrut (ja kaunistuseks kreeka pähkleid). Tegemist on ülipehme ja šokolaadise koogiga, mis sobib söömiseks nii küllaltki sooja ja värskena kui ka külmkapikülmana, eelistatult koos piimaga.



Mida vaja läks?
1 dl kakaopulbrit (magustamata)
1,5 dl keevat vett
3 tk munavalget
1 spl vanillsuhkrut
2 dl hapukoort
0,5 tl soodat
4 dl nisujahu
100g võid
3 dl suhkrut

Glasuuri jaoks:
50 g võid
1,5 dl kakaod
2 dl tuhksuhkrut
0,5 dl piima

Panin ahju 150 kraadi juurde sooja. 

Segasin kakao keeva veega, eraldi kausis sooda ja hapukoore. Sulatasin veidi võid ja vahustasin suhkruga, sõelusin hulka jahu, kakaosegu ja hapukoore ja mikserdasin korralikult läbi. Vahustasin eraldi munavalge (kontrolli, et vispel ega kauss poleks rasvane) ja seejärel segasin selle tugevalt spaatliga ülejäänu sissse. 

Küpsetasin 50 minutit. Seejärel lasin täielikult maha jahtuda. Glasuuri jaoks sulatasin või, mikserdasin sisse kakao, seejärel tuhksuhkru ja piima. Tulemus peaks olema parajalt paks, et spaatliga kooki katta. Kui on vedelam, lisa tuhksuhkrut. Kui liiga paks, siis veidi piima. 

Kaunistasin kreeka pähklitega. 




No comments:

Post a Comment