9/29/15

Maapirnikook toorjuustukreemiga

Miks maapirn? Sellepärast, et see on üks tänuväärne taim, mis kasvab ise, annab saaki kaks korda aastas ja sisaldab hulga kasulikku inuliini ja väärtuslikke vitamiine ja mineraale. Järgnev retsept pärineb algselt raamatust "Maapirnitoidud" (Virkus, L., Enden, P., 2015) ja on veidi kohandatud koguste ja koostisega.

Tegemist on väga maitsva ja küllaltki magusa, oma maitseomadustelt kergelt jõuluteemalise koogiga.



Mida vaja läks?
3 dl nisujahu
1 dl odrajahu (vms)
3 tk muna
0,5 tl kaneeli
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl vaniljesuhkrut
2,5 dl (roo)suhkrut
2,5 dl rapsiõli
ca 300 g maapirne
2 dl kreeka pähkleid

200 g toorjuustu
4 spl tuhksuhkrut

Kuna tegemisõpetus (ja isegi maapirni kaevamise õpetus) on olemas (SIIN), siis teen õpetuse küllaltki lühidalt.

Kloppisin lahti muna ja lisasin sinna kõik kuivained. Kallasin sisse õli, riivitud maapirnid ja hakitud pähklid. Segasin ühtlaseks ja kallasin paberiga kaetud ringikujulisse koogivormi ning küpsetasin 180 kraadi juures 1 tunni.

Kreemiks vahustasin toorjuustu ja tuhksuhkru kiirelt läbi ja katsin koogi. Lasin külmkapis tunni seista.





No comments:

Post a Comment