9/21/15

Küpsetamata ja tervislik riisitort (+ videoõpetus)

Astusin nüüd täiesti oma turvatsoonist välja ja avastasin ühest terviseraamatust retsepti, mille üsna suures jaos enda jaoks ümber kohandasin. Selleks on riisitort ning see valmib ahju kasutamata (küll aga pliiti ja külmkappi) ja ei sisalda ka väga palju suhkrut, ent on siiski täitsa magus. Tulemus on natuke retro, mis teadupärast ei tähenda midagi halba. Aga kindlasti leiab see tort teinekordki koha meie toidulaual.


Tegemise õpetuse leiab Youtube-ist SIIT.


Mida vaja läks:
200 g kaeraküpsiseid
50 g võid

100 ml vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut
200 g toorjuustu
2 spl suhkrut (kasutasin rafineerimata roosuhkrut)
2 õuna pisikesteks tükkideks hakitult
2 spl rosinaid
250 g keedetud riisi (võib ka pruuni)
2 spl želatiini
pool klaasi mahla

(toor)moosi

Kuna töökäigust annab hea ülevaate ülaltoodud video, siis teen lühidalt. Purusta küpsised ja sega sulavõiga, suru koogivormi põhja ning pane see külmkappi. Pane želatiin mahla sisse mõneks minutiks paisuma, seejärel sulata vesivannil. Vahusta vahukoor vanillisuhkruga. Teises kausis mikserda toorjuust suhkruga, lisa õunad ja rosinad, keedetud riis ja lõpuks vahukoor, iga koostisosa vahel mikserdades. Viimaks sega spaatliga sisse niristades sulanud želatiin. Kalla saadud segu küpsisepühjale ja pane neljaks tunniks külmkappi.





No comments:

Post a Comment