Järgnev retsept pärineb peaaegu täies mahus minu ühest kasutatumast koogiraamatust "Võrratud koogid" (Enden, P; Virkus, L; 2012), marjadeks kasutasin vaid külmkappi kogunenud punaseid sõstraid, punaseid viinamarju (samuti kodukasvatet), tikreid ja vaarikaid.
Mida vaja läks?
100 g pehmet võid
1,5dl tuhksuhkrut
2dl nisujahu
4 tk muna
2 dl hapukoort
1,5dl suhkrut
2 spl sidrunimahla
2 spl riivitud apelsinikoort
1 tl küpsetuspulbrit
0,75dl nisujahu
marjad
Vahustasin või tuhksuhkru ja jahuga ning panin kile sisse külmikusse 20 minutiks puhkama. Surusin seejärel 20x30cm ahjuvormi põhja (küpsetuspaber ka!) ja küpsetasin 175-kraadises ahjus 20 kuniks põhi oli kuldpruun,
Samal ajal valmistasin täidise. Kloppisin lahti munad, lisasin hapukoore ja suhkru, sidrunimahla ning apelsinikoore, küpsetuspulbriga eelnevalt kokkusegatud jahu. Katsin küpsenud põhja marjadega ja kallasin peale täidise. Küpsetasin ahjus veel 40 minutit.
Täiuslikuks nautimiseks võiks kook maha jahtuda ja veidi ka külmas seista. Kaunistasin tuhksuhkruga.
No comments:
Post a Comment