8/9/15

Imeline ja suvine jogurtikook

Raporteerin Pärnust. Olen taas oma lemmikmajapidamises köögis, mida väga fännan ja nüüd juba traditsioonidekohaselt valmistasin ka koogi. Hostess palus, et teeksin želatiiniga jogurtikooki, et ta saaks oma silmaga näha, kuidas selline asi valmib. Mõeldud-tehtud, siin on Teile

Jogurtikook vaarikate ja mustikatega biskviidi põhjal




Mida vaja läks?
3 tk muna
4 spl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 spl suhkrut (kasutasin fariinsuhkrut) + veel ca 1 tl

7 tk želatiinilehte (õpetan neid kasutama - ausalt on lihtne!*)
400 ml/g maitsestamata jogurtit
2 ml vahukoort
marju




Vahustasin munad koos suhkruga heledaks vahuks ja lisasin jahu ja küpsetuspulbri. Küpsetasin koogivormis ca 13 minutit 175 kraadi juures. Koogivormi põhja panin ka paberi. Valmis üsna õhuke biskviidipõhi. Võimalusel võib põhja natuke immutada mõne mahlaga, aga kui kate saab taheneda nt üle öö, siis niisutavad marjad ka kooki hästi.

Panin 7 želatiinilehte külma veega kaussi paisuma kümneks minutiks.

Eemaldasin jahtunud biskviidi vormi ja paberi küljest ning panin biskviidi vormi põhja tagasi, samuti vooderdasin vormi servad küpsetuspaberiribadega.

Laotasin marjad põhjale (ok, selle töö tegi tegelikult perenaine isiklikult) ja valmistasin jogurtikatte. Selleks vahustasin vahukoore ja segasin sisse jogurti ja 1 tl suhkrut (siin peaks kaaluma kui magusad on kasutatavad marjad - meil olid magusad). Seejärel väänasin želatiinilehed põgusalt välja ja asetasin nad tühja kaussi, peale kallasin tulikuuma vett ca 2-3 tl. Segasin kuniks želatiin lahustus ühtlaseks vedelikuks. Kallasin peene nirena selle jogurtisegusse seda spaatliga segades. Kallasin jogurti biskviidile ja marjadele. Lasin külmikus paar tundi taheneda ja kaunistasin.

Imeline!


* Želatiinilehtedega kehtib imelihtne reegel üks ühele. St, et kui vedelikku on 6 dl (600 ml), siis lehti kulub ka 6, mina panen kiindluse mõttes ühe lehe veel juurde, et ikka kenasti tardunud oleks.


No comments:

Post a Comment