8/26/15

Hummingbirdi vahukommi tassikoogid



Mul on üks hea sõbranna. Selline suur magusaarmastaja ja ise ka päris magus mulle :) Eile oli tema elus suur sündmus ning selleks puhuks tegin talle vahukommilise küpsetise. See mõte kasutada Hummingbirdi raamatu retsepti torkas mulle pähe kohe, kui ta sellise ülesande mul palus lahendada.

Raamatus õpetusest astusin vaid nii palju kõrvale, et tegin glasuuriks oma lemmikut toorjuustukreemi. Ja vähendasin pisut suhkrukogust.

Läksime.


Mida vaja läks?
45 g võid
120 g nisujahu
100 g suhkrut
näpuotsatäis soola
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tk muna
120 ml piima

12 suuremat vahukommi
kaunsituseks väikseid vahukomme (soetasin Marks & Spencerist)
200 g toorjuustu
70 g toasooja võid
2 spl tuhksuhkrut

Kuumutasin ahju 170 kraadi juurde. Sulatasin potis või. Segasin kokku kõik kuivained, lisasin või kuniks tekkis ühtlane kuiv mass ja siis lisasin pool piimakogusest. Mikserdasin minimaalselt vähe, aga et tulemus oleks ühtlane. Eraldi kausis kloppisin muna ja ülejäänud piima ning mikserdasin võimalikult vähest aega ka selle kokku. Täitsin 12 muffinivormi 2/3 ulatuses taignaga ja panin ahju ca 22 minutiks. Seejärel jahutasin maha ja tegin noaga keskele augud.

Sulatasin suured vahukommid vesivannil pritsitavaks ning pritsisin selle massi kondiitrikotiga iga koogikese keskele.

Kreemi jaoks segasin toorjuustu, või ja tuhksuhkru ühtlaseks, katsin muffinid ja lisasin kaunistuseks vahukommid.

No comments:

Post a Comment