5/15/15

Väheke tervislikumad porgandi tassikoogid toorjuustuglasuuriga




Kui möödunud aastal sai sama sünnipäevalaps minult tordi, mis oli tegelikult mõeldud rohkem suur(ema)tele, sest ta ise oli vaid üheaastane, siis seekord on tordi asemel tassikoogid, mis sobisid hästi kõigile eakaaslastele. Päris nisu- ja suhkruvaba see pole, aga vähemalt pooles osas ma neid siiski asendasin.

Mida vaja läheb?
1 keskmine porgand
100 g võid
1 spl suhkrut
2 spl mett
1 dl nisujahu
1 dl riisijahu (vms)
2 tl küpsetuspulbrit
ca 1-1,5 dl piima

Kreemi jaoks:
200 g toorjuustu
70 g võid (toasooja ehk pehmet!)
2 spl tuhksuhkrut

Vahustasin sulatatud või suhkru ja meega ning lisasin ükshaaval munad. Seejärel segasin sisse riivitud porgandi ja kokkusegatud kuivained. Lõpetuseks lisasin piima seni kuni sain kreemja muffinikonsistentsiga taigna ning täitsin täpselt 12 vormikest. Küpsetasin 210 kraadi juures ca 15 minutit.

Kreemi jaoks vahustasin kiirelt ja võimalikult lühida mikserdamisega kokku toorjuustu, pehme või ja suhkru. Sain tugeva kreemi, mida oli hea pritskotist pritsida.



No comments:

Post a Comment