6/9/15

Patuvabam teekõrvane karask rabarberite ja maasikatega

Ei tea, kas nisupõldusid on viimasel ajal vähem vaja ka? Igatahes katsetan ma igal võimalikul momendil millegi nisuvabaga (kuigi ei saa täielikult tõrjuda eemale kihku, et tahaks näiteks ehtklassikalikku biskviiti ning kas oleks vajagi?).

Rabarberikooki olen mitmes erinevas vormingus juba sellel kevad-suvel teinud, aga laiutavad rabarberivarred mu külmkapist ei tundu ikka otsa saavad. Seekord asetasin nad karaskipõhjale. Koos maasikatega.



Mida vaja läks?
1 muna
1 tl soola
1,5 dl suhkrut 
2,5 dl keefirit 
2spl õli
3 dl odrajahu, 
1,5 dl kamajahu
1 tl söögisoodat

2 suurt rabarberivart, paar spl suhkrut ja maasikaid.

Kloppisin muna suhkru ja soolaga. Lisasin keefiri ja õli. Lõpetuseks omavahel segatud jahud ja sooda. Kallasin koogivormi põhja ja eelküpsetasin 5 minutit 190-kraadises ahjus. Võtsin välja, asetasin kiirelt peale rabarberid, raputasin need suhkruga üle, lisasin ka maasikaviilud ja küpsetasin edasi ligikaudu 15 minutit.

No comments:

Post a Comment