6/12/13

Rabarberikook tosca ainetel




Midagi patustamiseks. Ülihõrgu biskviidiosaga rabarberikook, millel katteks tosca koogile kohane kate mandlilaastudega. Kook tuleb suur - tavalise 25 sentimeetrise läbimõõduga koogivormi jaoks vähenda neljandiku võrra koguseid.


Mida vaja läheb?
4 tk muna
2 dl suhkrut
3 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
ca 6 vart rabarbereid

Kate:
400 ml vahukoort
180 g suhkrut
2 spl nisujahu
75 g võid
100 g mandlilaaste

Tükeldasin rabarberid sentimeetristeks tükkideks, panin kaussi ning raputasin retseptis olevast 2 detsiliitrist suhkrust ca 2 spl neile peale. See toob rabarberist mahla välja ja nii ei jää kook vesine. Kui hiljem kasutusse võtad, siis nõruta mahl tassi ja tee koogi meisterdamise kõrvale mõnus rabarberimahl!

Eelkuumutasin ahju 200 kraadi juurde. Sulatasin potis või. Vahustasin munad kõigepealt kergelt vahtu ning seejärel veel veidi aega koos suhkruga. Sõelusin kokku nisujahu ja küpsetuspulbri ning lisasin vaheldumisi jahu ja või munavahule, jätkates mikserdamist. Võitasin koogivormi ning kallasin taigna sisse. Peale raputasin rabarberid ja lasin neil veidi taignasse vajuda. Küpsetasin ahjus 20-25 minutit kuniks kook muutus kergelt pruunikaks.



Samal ajal alustasin katte valmistamist. Panin kõik tooraineid potti (pooled mandlilaastud jätsin kõige lõppu peale raputamiseks) ja kuumutasin keskmisel kuumusel, et kate taheneks. Segasin pidevalt, sest koor võib kiiresti põhja kõrbeda. Kui näed pisikesi pruune tükikesi pinnale tõusmas, siis ära lihtsalt põhjast enam kaabi segamise ajal. Kui biskviitpõhi rabarberitega oli juba kergelt pruunikas, võtsin selle ahjust välja, kallasin katte peale, raputasin peale pooled mandlilaastud ning küpsetasin veel ca 15 minutit kuniks kate hakkas samuti pruunistuma. Serveerisin kergelt jahtunult! Ilus võiks olla natuke veel jahtunud koogile tuhksuhkrut peale raputada, kuid mina otsustasin seda magususastme tõttu siiski mitte teha. 

Koogi alge: perenaine.ee

No comments:

Post a Comment