5/20/13

Šokolaadi cupcake maapähklivõikreemiga





Suhkruhoiatus!

Tegelikult pole asi nii hull. Suhkrut ja rasva (pähklid on ju väga rasvased) sisaldab ohtralt just see maapähklivõikreem koogikeste peal. Kuna antud koogikesed läksid sünnipäevalauale, siis võib eeldada, et iga külaline sööb maksimaalselt kaks koogikest ja nii tõenäoliselt suhkrusurmast pääseb. Aga tegelikult võiks teha seda glasuuri umbes kolm korda vähem kui retseptis ja mitte nii suurt "torni" sellest koogikestele peale teha. Nii saab täitsa paras :)

Tegelikult cupcake'ide retsept ise on väga lihtne, sest kõik koostisosad saab peaaegu üheskoos kokku segada.

Mida vaja läheb?
100 g nisujahu
20 g kakaopulbrit (magustamata)
80 g suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
40 g magedamat võid (aga pole ka hullu kui on tavaline, nt taluvõi)
120 ml 3,5% piima
1 muna

mõni spl šokolaadikreemi (nt Nutella)

Glasuuri jaoks (selline lopsakam nagu pildil):
40 g magedamat võid (toasoojana)
200 g maapähklivõid
ca 300 g tuhksuhkrut
pisut 3,5% piima (mõned supilusikatäied)

Panin ahju 170 kraadi juurde sooja. Sulatasin potis 40 g võid ning segasin kausis kõik kuivained (jahu ja kakao kindlasti sõeluda). Kallasin sulanud või kuivainetele ja segasin ühtlaseks kuivaks puruks. Miksriga segasin hulka kõigepeal piima ning seejärel muna kuniks kõik oli ühtlane. Kallasin muffinivormid ca pooleldi täis ja küpsetasin ahjus 25 minutit. Ahjust väljavõttes lasin neil pisut jahtuda, tõstsin cupcake'id puidust lõikelauale. Täitsin pritskoti (võib kasutada ka tordipritsi või lihtsalt kahe teelusika abi) šokolaadikreemiga ning pritsisin iga koogikese keskele pisut šokolaadikreemi, surudes pritskoti otsa täitsa koogikese sisse.

Glasuuri jaoks segasin miksri abiga toasooja või ja maapähklivõikreemi ühtlaseks ning hakkasin mikserdamise käigus lisama ka tuhksuhkrut. Poole koguse pealt kallasin juurde ka veidi piima. Glasuuri aegajalt maitstes (maapähklivõi pole loomult magus) jälgisin, et glasuur saaks piisavalt magus, ühtlasi panin nii umbes supilusika haaval juurde piima kui see tundus liiga kuiv. Mikserdasin seni kuni sain sobiva konsistentsi. Katsin jahtunud koogikesed pritskoti abiga, aga ühtlasi võib glasuuri peale kanda ka tavalise supilusika abiga.

2 comments:

  1. Pmtst võttis pool cupcake'i juba enamiku inimesi pildituks, a kui nad toibusid, siis sõid ikka teise poole ka ära ja küsisid seejärel, kas keegi juhuslikult ei tahaks ühte kooki temaga jagada.

    ReplyDelete
  2. Nojah, karta oli! Aga tundes tellijat, siis ma eriti tagasi ei hoidnud ka ennast :D Ma tegin järgmisel päeval kodus teise portsu veel, aga sellel teisel portsul oli õhuke kiht seda kreemi peal. Nii sain neid mitu tükki järjest süüa :)

    ReplyDelete