3/22/13

New Yorgi toorjuustukook (Hummingbirdi ainetel)


Mida vaja läks?
140 g nisujahu
0,25 tl küpsetuspulbrit
50 g suhkrut
50 g magedamat võid (toasoojana)
1 munakollane

900 g toorjuustu (toasoojana)
190 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
4 muna

Kuumutasin ahju 150 kraadi juurde. Segasin omavahel toasooja või, sõelutud jahu, suhkru ja küpsetuspulbri kuni tekkis ühtlane sõmer taigen. Lisasin munakollase ja segasin ka selle ühtlaselt sinna sisse. Määrisin koogivormi põhja võiga kokku ning surusin lusika abil taigna hästi tihedalt põhjale (alusta alati servade kinni surumisest ning liigu järjest keskele). Küpsetasin ahjus ca 20 minutit kuniks põhi oli pruunikas. Jätsin jahtuma.

Mikserdasin toorjuustu koos suhkru ja vanilliekstraktiga ühtlaseks. Kloppisin ükshaaval lahti munad ning lisasin ükshaaval need toorjuustule, iga muna vahel taaskord ühtlaseks mikserdades. Kallasin tulemuse jahtunud koogipõhjale ning panin selle ahjuplaadile, mille olin eelnevalt vett täis kallanud. Kook peaks küpsema seni kuni hakkab pealt kergelt pruunikaks tõmbuma. Raputades peaks kook keskelt ka võdisema. Minul küpses kook 150-kraadises ahjus pisut üle tunni, retsept aga väidab küpsetusajaks olevat 40 minutit. Seega peab jälgima, et välimus oleks õige. Samuti varustasin oma koogivormi ümbruse fooliumiga, et olla veendunud, et vesi koogivormi vahelt läbi ei hakkaks pressima - väike ettevaatusabinõu. Valmis koogi jahutasin kõigepealt maha, et see taheneks ning seejärel panin mitmeks tunniks kuni üheks ööks külmkappi katte alla seisma.

Kaunistused tegin suhkru karamellistamisel ning küpsetuspaberile tilgutamisel. Nippe selle kohta saab näiteks siit: http://www.youtube.com/watch?v=IaA5CKd8sHo


No comments:

Post a Comment