2/25/13

Vabariigi sünnipäeva õige magus tort

Palju õnne tagant järele meie kodumaale! Otsustasin sellel aastal oma uued kogemused kookide valmistamise alal kasutusele võtta ning teha ühe isamaalise tordi, jäädes siiski lihtsaks ja tagasihoidlikuks nagu meie armas riikki.

Valge-šokolaadi-toorjuustu-vahutort



Mida vaja läks?

100 g valget šokolaadi
200 g toorjuustu (Philadelphia nt) - jäta toasooja
400 ml vahukoort
4 želatiini lehte
1 pakk banaanimaitselisi Selga küpsiseid
80 g võid
Kaunistuseks kasutasin kookoshelbeid tilga toiduvärviga ja tumedat šokolaadi

Purustasin küpsised ning segasin kokku sulavõiga. Surusin küpsisepuru paberiga vooderdatud 24 cm koogivormi põhja (lihtsam on kui kõigepealt valmis suruda ääred ning seejärel ühtlustada keskelt) ning panin külma. Asetasin želatiinilehed külma vette likku. Sulatasin šokolaadi, vahustasin kiirelt läbi toorjuustu ning segasin mikseriga šokolaadi toorjuustu hulka. Eraldi kausis vahustasin vahukoore - väga tugevaks pole vaja, lihtsalt kergelt vahtu. Pigistasin želatiinilehtedest vee välja ning lahustasin selle 2-3 spl kuumas vees. Niristasin želatiini toorjuustu hulka ning segasin selle spaatliga (v lusikaga) läbi. Seejärel segasin hulka ka vahukoore. Kallasin küpsistele peale, raputasin vormi, et mass valguks ühtlaseks. Asetasin ca 2-3 tunniks külmkappi.

Kaunistamisel kasutasin järgmist meetodit: kallasin kilekotti nii palju kookoshelbeid kui tundus vajalik ning tilgutasin sinna paari tilga haaval ca 4-5 tilka sinist toiduvärvi. Segasin helbeid kotis kuni kõik ühtlustus ning sain sobiva tooni. Pääsukese ja lillesüdamike jaoks riivisin tumedat šokolaadi. Valmistasin kalka paberile sobivad šabloonid, raputasin ettevaatlikult puru šabloonidesse ning vajutasin õrnalt näpuga, et puru kinnistuks. Kaunistasin ka servad.



No comments:

Post a Comment