1/17/13

Suvikõrvitsa kook pähklite ja toorjuustukreemiga




Oo kui maitsev see kook tuli! Ja pidigi tulema, sest peale poolt aastat sain taaskord kasutada oma lemmikkööki sõbranna idüllilises kodus Pärnus. Siin küll puudusid mitmed vajalikud tarvikud nagu kausid jne, peamiselt seetõttu, et siin kuigi palju ei elata, aga tänu minule see köök iga kord ka veidi täieneb. Eelmisest korrast oli olemas korralik mikser ja koogivorm, seekord lisandus riiv. Ning nagu professionaal oli käekotist mul võtta ka oma pritskott! Kuna aga oli vaja välja mõelda kook, mis ei oleks kõige rammusam, siis otsustasime pruuni suhkruga valmistada suvikõrvitsa kooki, olgugi, et selle olulise tooraine hooaeg ei ole teps mitte nüüd. Aga suvisel ajal kui emad, vanaemad ja tädid hakkavad suvikõrvitsaga varustama, siis olen valmis seda kohe kordama!




Mida vaja läks?
1 suvikõrvits (ca 350-400g)
3 muna
2 dl pruuni suhkrut
mõned supilusikad rapsiõli
5-6 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
3-4 spl kergelt läbi hakitud röstitud metsapähkleid
3 tl kaneeli
2 tl vanillisuhkrut

Glasuuri valmistamiseks:
200 g maitsestamata toorjuustu (Farmi)
3-4 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine on väga lihtne. Panin ahju 175 kraadi juurde soojenema. Koorisin suvikõrvitsa ning riivisin ära. Segasin õliga kokku. Vahustasin munad pruuni suhkruga. Segasin omavahel sõelutud jahu, küpsetuspulbri, soola, pähklid, kaneeli ja vanillisuhkru. Segasin kokku munavahu ja suvikõrvitsa ning seejärel kallasin sinna ka kõik kuivained. Segasin kuni kõik oli ühtlane. Täitsin koogivormi paberiga ning kallasin taigna sinna sisse. Küpsetasin ahjus (alt ja ülevalt tuleva kuumusega) 40 minutit. Tõstsin koogi jahtuma. Seniks valmistasin kreemi: mikserdasin kõik koostisosad kokku kuni kreem muutus pisut vedelamaks. Katsin jahtunud koogi (kell oli juba palju mistõttu kook jahtus veidi vähe aega ja kreem sulas pisut koogil). Serveerisin teega.











No comments:

Post a Comment