10/17/12

Taanis valmistatud eestimaine ja lihtne rullbiskviit



Üks kõige lihtsamaid ja vähem aeganõudvamaid kooke on rullbiskviit. Samuti on sellel väga palju variatsioone, imagination is the only limit. Viibin hetkel viiendat nädalat Taani kutsekoolis praktikal ning täna toimus meie õpiaega kokkuvõttev bankett, mille käigus pidi iga õpilane (kokku on meid siin 10) valmistama Taani ja Eesti traditsioonilise koogi ning mõlema riigi traditsioonilise leiva. Kuna mina armastan rullbiskviiti nii kaua kui ennast üldse eksisteerimas mäletan ning lisaks tuli selle suure töö tõttu valida midagi pingevabat, siis sai rullbiskviit minu koheseks valikuks. Õpetust jagan loomulikult ka teiega.

Mida vaja läks? (Kogusest valmib ühe ahjuplaadi pikkune kook, ca 16 tk, ca 2 cm laiad)
4 muna
200 g suhkrut
220 grammi nisujahu
1 sl küpsetuspulbrit

200 ml vahukoort
200 ml kohupiima
3-4 sl suhkrut

200 g marju (maasikaid, vaarikaid, mustikaid ja kõike muud lemmikut)

Biskviidi valmistamiseks vahustasin muna ja suhkru (heledaks vahuks, näpu vahel hõõrudes peavad suhkrukristallid olema sulanud), sõelusin sisse jahu ja küpsetuspulbri ning segasin käsitsi vispliga ühtlaseks. Laotasin paberiga kaetud küsetusplaadile ning ajasin üle plaadi ühtlaseks. Küpsetasin 185 kraadi juures ca 10 minutit. Biskviit muutub pealt õrnalt kuldseks. Kuum biskviit tuleb kohe rulli keerata, sest hiljem jahtununa tehes võib see mureneda. Selleks raputasin biskviidile peale suhkrut, asetasin sellele uue küpsetuspaberi ja teise ahjuplaadi abiga keerasin kogu kupatuse ümber. Nüüd eemaldasin pealt kuuma plaadi, seejärel võtsin ära ahjus olnud küpsetuspaberi ning uue paberiga koos keerasin biskviidi rulli kuniks see oli täielikult jahtunud.



Kreemi tarvis vahustasin vahukoore ja suhkru tugevaks ning lisasin kohupiima. Segasin ühtlaseks. Katsin lahtikeeratud biskviidi ühtlaselt kreemiga ning marjadega. Keerasin tagasi rulli ja lasin üle öö seista (aga saab serveerida ka tunni-kahe pärast, häda korral isegi kohe).

No comments:

Post a Comment