9/12/12

Toorjuustukook kuivatatud ja värskete viinamarjadega


Seda väga lihtsat ja maitsvat kooki ajendas mind tegema minu vanaema, õigemini tema imetabased viinamarjad - pole ma veel ühtegi  poest ostetud lõunamaise päritoluga viinamarja söönud, mis nii magus! Ja see suurepärane "istandus" ei asu mitte Hispaanias vms, vaid tunni sõidu kaugusel Tallinnast Aegviidus. Fruktodisain koogil pole taotluslikult midagi keerulist, tahtsin vaid esile tuua mõlemat värvi mummud. Aga tegelikult annab nendega ju mistahes kujundeid luua!

Mida vaja läks?
200g rosinatega Kalevi neljakandilisi küpsiseid
80g võid

400g maitsestamata toorjuustu
400g hapukoort
3 muna
2,5dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Peale:
Viinamarju
1 dl lahjat (tükilist) kohupiima (võib olla ka toorjuust, hapukoore-kohupiimasegu jms)
2 spl suhkrut
Kahe viimase komponendi eesmärk on tekitada õhuke kiht, millele viinamarjapoolikud saaksid kinnituda




Kuumutasin ahju 175 kraadi juurde. Murendasin kilekoti sees käterätiku all pudrunuiaga küpsised ning segasin kokku sulatatud võiga. Kui on hea ja tugev koogivorm, mis läbi ei lase, siis võib määrida selle hoolikalt võiga kokku (aga võib ka küpsetuspaberiga katta). Surusin küpsised tihkelt põhja. Mikserdasin hoolikalt segamini toorjuustu, hapukoore, munad ja suhkrud ja kallasin vormi. Küpsetasin ahjus 40 minutit, lülitasin ahju välja ja jätsin koogi kolmveerand tunniks ahju jahtuma. Seejärel jahutasin ta täielikult maha, katsin kohupiima ja suhkru seguga, lisasin katteks viinamarjad ning panin kuni serveerimise ajaks külma.


No comments:

Post a Comment