Jõudsin käesoleval aastal Pärnusse esimest korda selle suve viimasel nädalavahetusel. Meil on siin Pillekese armsas kodus puhkuste puhkus ning tema vastvalminud köök on justkui minu unelmate köök. Mistõttu pidin ilmtingimata ühe koogi valmistama. Kaubamajaka Rimist leidsime ägedad vaarikasuurused mustikad (päritolu maa on Läti, nii et ülemäära suureks mu ökoloogiline jalajälg selle ostuga ei läinud). Mööndusi ei olnud tehtud ka maitses ja mahlakuses. Seega valmistasin püreestatud mustikatega kräsupea. Hapususe-magususe tasakaal oli nii paigas, et ei pidanud sellele suhkrut lisama. Niisiis ostsime Pillekesele tema Pärnu kodu esimese koogivormi ja mikseri. Paraku ülejäänud retseptis järgisin üsna kindlalt taaskord Perenaine.ee saidilt pärit kirjeldust, mistõttu ei hakka ma seda siin välja kirjutama ja oma nimele panema. Retsepti leiate siit ning kommentaariumist saab lugeda ka erinevaid alternatiive ning soovitusi, niiet sirvige sealt ja saate imehea koogi! Kräsupea kujutab endast kahest bisvkiidisordist valmistatud kooki - alumine kiht on kakaoga biskviit, selle peale tükeldadakse tavalise biskviidi kuubikud ja segatakse magusa hapukoorega. Vahepeale võib panna (hapukamat) moosi. Kaetakse šokolaadiglasuuriga.
Köök oli nii uus, et pidin mõndade nõude osas improviseerima.
Magusa hapukoore ja biskviidikuubikud segasin kokku kastrulis.
Piltide puhul aitas seekord õde.
Piltide puhul aitas seekord õde.
No comments:
Post a Comment