Minu vägagi apetiitse välimusega välja kukkunud marjakook valmis elukaaslase M-i suguvõsas toimunud kolme sünnipäeva auks. Kaks sünnipäevalistest said kõigest kahekuuseks ning vanim 84-aastaseks. Selleks puhuks pidin valmistama midagi erilist ning nagu ikka asjadega, mis veidi loovust nõuavad, visandasin lõpptulemust peas mitu päeva. Kook sai magus ja rammus, kuid marjad olid hapud ja nii nad üksteist tasakaalustasidki.
Tehnoloogilist poolt kirjeldan seekord üsna napisõnaliselt. Nimelt kasutasin seekord perenaine.ee rikkaliku šokolaadikoogi retsepti, mille kogustele lisasin umbes kolmandiku jagu juurde, et saaksin teha üle ahjuplaadi. Moosiks valmistasin vaarika toormoosi, sest tavaline moos oleks olnud liiga magus, toormoosi puhul sain suhkrukogust ise sobitada. Jahtunud koogi lõikasin horisontaalselt pooleks, katsin ühe poole toormoosiga, panin teise tüki peale ja valmistasin retseptis soovitatud glasuuri. Marjadega katsin nagu mainitud - oma loovuse põhjal. Punased sõstrad oli viimane ekspromt liigutus - kui neid lopsakaid kobaraid vanaema juures nägin, siis pidin need kohemaid käiku võtma. Ja hea oligi, sest need kõige hapumad marjad sobisid kui rusikas silma auku.
No comments:
Post a Comment