3/14/12

Koolibri kook


Esimest korda oma kondiitriõpingute jooksul sain teha ühe suure tordi. Selle Pisa kõrguse tordi valmistamise puhul juba tundsin nii ühe koma teise toimetuse puhul, et koolist on juba kasu. Maitse oli mõnus, mahe ja omapärane. M-e ühel ja samal kuupäeval sündinud emale ja õele valmistasin koolibri kooki järgnevalt:

Mida vaja läks?
300 g peensuhkurt
3 muna
300 ml päevalilleõli
270 g püreestatud banaane (ca 3-4 banaani)
1 tl jahvatatud kaneeli
300 g nisujahu
1 tl söögisoodat
0,5 tl soola
1/4 tl vanilliekstrakti
100 g hakitud konservananassi
100 g hakitud pekaanipähkleid (või kreeka pähkleid), lisaks kaunistamiseks
2 portsjonit toorjuustukreemi (aga mina kasutasin vahelduseks hoopiski kohupiima! Üks banaanimaitseline tuub, teine vanilli oma. Vahustasin sisse ka 200 ml maitsestamata vahukoort. Sellega pääsesin jällegi ülesuhkrustamisest)

Kuumutasin ahju 170 kraadile. Vahustasin aeglasel kiirusel muna ning seejärel lisasin sinna suhkru, õli, saumikseriga püreestatud banaanid ja kaneeli ning vahustasin kõik kokku. Lisasin vähehaaval sõelutud jahu, söögisooda, soola ja vanilliekstrakti ja mikserdasin ühtlaseks. Segasin sisse hakitud pähklid ja ananassi (käsitsi!). Seejärel katsin paberiga koogivormi ning kallasin kolmandiku taignast sinna ja küpsetasin 22 minutit kuniks koogitaigen oli kuldpruunikas. Tegin nii ka teise portsu ära ja siis ka kolmanda (õnneks oli kasutuses ema kaks koogivormi nii et kui ühe välja tõstsin jahtuma, siis sain teise juba sisse panna). Kui kook ahjust välja võtta, siis peaks ta enne vormis ära jahtuma ja seejärel ka vormist väljas veidi tahkuma. 

Kui kõik 3 banaanibiskviiti olid jahtunud katsin esimese veerandi kohupiima massiga, asetasin peale teise biskviidi, katsin selle jälle veerandi kogusest kohupiima massiga, asetasin peale kolmanda biskviidi ning katsin kõik (ka ääred) ülejäänud kohupiimaga. 

Katsin pähklitega. Ja valmis ta oligi! Lihtne, aga kolme kihi tõttu veidi aeganõudev. Kogu valmistamise aeg oli ca tund ja 20 minutit. Kui on aga olemas kolm küpsetusvormi, saab kindlasti kolmveerand tunniga hakkama.





Piltidega aitas sünnipäevalaps Teele.

No comments:

Post a Comment