12/4/11

Teeme näpud taas šokolaadiseks - šokolaadimuffinid (also in English)

Ei saa ma šokolaadist üle ega ümber. Šokolaadi võlud seisnevad selles, et 1) kõigile meeldib šokolaad ning 2) šokolaad ja kakao on väga paljude teiste sama kategooria hulgas üks odavamaid tooraineid. Seekord siis menüüs klassikalised šokolaadi muffinid. Tegemine oli lihtne ja vähe vaevanõudev ning maitse hää.

Mida vaja läks?
2 muna
200 g peensuhkurt
130 g nisujahu
50 g kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
160 ml  täispiima (35%)
1/4 tl vanilliekstrakti
160 g sulatatud magedat võid
120 g tükeldatud tumedat šokolaadi

Kuumutasin ahju 170 kraadi juurde. Muffinite meisterdamise jaoks varusin endale kolm kaussi, millest suurima sees vahustasin muna ja suhkru. Järgmises segasin omavahel kaussi sõelutud jahu, kakao, küpsetuspulbri ja soola ning kolmandas segasin piima ja vanilli ekstrakti. Kallasin kuivained ja piim vaheldumisi jupi kaupa muna hulka ning mikserdasin kõik ühtlaseks. Kaapisin vahepeal ka korduvalt kausi äärest muna lahti. 

Seejärel niristasin samal ajal mikserdades sulavõi segusse ning lõpetuseks lisasin hakitud šokolaadi. Segasin puulusikaga segu ühtlaseks ning täitsin muffinikorvikesed kahe kolmandiku jagu taignaga. Küpsetasin 170-kraadises ahjus 25 minutit ning lasin enne maitsmist jahtuda. 








I cannot get over choclate. The charm about it is 1) everybody loves chocolate and 2) it is one of the cheapest materials in this category. This time I made classic chocolate muffins. It was easy, fast and very yummie. 

What did I need?
2 eggs
200 g caster sugar
130 g plain flour
50 g cocoa powder
2 teaspons baking powder
pinch of salt
160 ml whole milk
1/4 teaspoon vanilla extract
160 g unsalted butter
120 g dark chocolate

I heated the oven to 170 degrees. I found three bowls and in the largest one I mixed eggs and sugar. Then I sifted the flour, cocoa, baking powder and salt in the other one. And in the third one the milk and the vanilla essence. Then I poured all the dry ingredients and the milk into the egg mass.


Then I poured the melted butter into the dough and mixed. Using a wooden spoon I stirred the chopped chocolate into the mix. At last I poured the dough into the muffin cups leaving 1/3 of them empty. I baked them for 25 minutes and let them cool down before enjoying.

3 comments:

  1. Tere, Sandra. Kas te teate, kus on võimalik osta кondiitrišokolaad (2-3kg) Eestis.
    Aitah
    Anna

    ReplyDelete
  2. Tere-tere! Kondiitri šokolaad on tegelkult saadavad ka tavatoidupoodides (Fazer ja ehk veel mõned), kuid ega see odav lõbu pole. Kui ma ei eksi siis Prisma isegi laiendas uhkelt oma küpsetiste riiulit (osakond, kust leiab vahukoore paksendajad, želatiini, suhkrukaunistusi jms). Ise ma üldiselt kondiitri šokolaadi ei eelista, sest teen nii väkestes kogustes ja seetõttu lähen odavama ja lihtsamalt leitava kauba teed. Kui aga peaks vaja minema kvaliteetset kondiitri "kraami", siis pöördun esmajoones Tallinnas Mustamäe tee 5 asuvasse Suhkrukunsti poodi (suhkrukunst.ee). Sealt leiad kõike vähegi vaja minevat. Saad tellida kauba koju, aga mina soovitan koha peale minna, sest seal on kogu valik nö käega katsutav. Link šokolaadle sin: http://suhkrukunst.ee/category.php?id_category=267

    ReplyDelete
  3. Sandra, suur aitah!
    This is important information for me. Thanks=))

    ReplyDelete