12/12/11

Palju-õnne-sünnipäevaks-Kirju-koer


Möödunud nädalavahetusel oli minu elukaaslasel M-il sünnipäev, ta sai 23 aastaseks. Sünnipäevaks valmistasin talle kahte kooki, üks neist on siin:

Kirjut koera Hummingbird Bakery järgi ei tehta nii nagu eestlased seda teevad, et keerad rulli. Hummingbirdi variant käis ahjuplaadil ning sellele tuli hulga raskust peale suruda. Ma küll põdesin, et mass ei hakka kokku, ent seda ta ikkagi tegi ja välja nägi ka üsna esinduslik. Kirju koer on tegelikult üks Hummingbirdi lihtsamaid retsepte ning erinevaid koostisosasid on üsna vähe.

Mida vaja läks?
400 g magedat võid
200 ml kuldset suhkrusiirupit (1-2 eurot toidupoodides)
100 g kakaopulbrit
800 g muredaid küpsiseid
200 g rosinaid (mina asendasin maitse eelistuste tõttu marmelaadiga)



Lisan ka siinkohal, et vähendasin kõiki koguseid kuni kolmandiku võrra ning sai ikkagi päris paks kook. 

Panin või, suhkrusiirupi ning kakaopulbri kastrulisse ning sulatasin keskmisel kuumusel ühtlaseks. Segasin omavahel suures kausis küpsisetükid ja marmelaadi tükid ning valasin kakaosegu sellele peale. Segasin puust lusikaga ühtlaseks. Kallasin segu paberiga kaetud 33x23x5cm ahjuplaadile ning surusin selle lusikaga võimalikult tihkeks ja kokku. Katsin taigna paberiga ning asetasin sellele suure lõikelaua, millele panin veel omakorda raskusi. Oluline on pind katta ühtlaselt ning seejärel võimalikult palju raskusi peale panna, et kirju koer külmas võimalikult tihkelt jaheneks. Seejärel tuleks kook paariks tunniks kuni ööpäevaks külma panna. Head isu!


No comments:

Post a Comment