1/10/17

Porgandikook kakao-maapähklivõikreemiga (väga väikese patuga)

Piima- ja munavaba küpsetis, kus jahudest kasutatud kaerakliisid ja täistera nisujahu, magustajateks pruuni suhkrut ja agaavisiirupit, ent maitselt kompromissitu.



Valmistatud ca 15cm diameetriga koogivormis.

Mida vaja läks?
 - 2 tassi riivitud porgandit (mulle meeldib jäme riiv) 
- 2 dl pruuni suhkrut (või mistahes) 
- 1,5 dl kaerakliisid 
- 1,5 dl täisteranisujahu (jahud võib asendada, mistahes jahudega) 
- näpu otsaga soola 
- 1,5 tl küpsetuspulbrit 
- 0,5 tl soodat 
- 2 tl kaneeli 
- 1 dl kookosõli (või 0,75 dl rapsiõli) 
- 1 dl õunamoosi (või nt püreeritud ananassi või apelsinimahla) 
- peotäis hakitud kreeka pähkleid 


- 3-4 dl maapähkleid 
- 1 dl kakaod 
- 0,8 dl magustajat (agaavisiirup, vahtrasiirup, suhkur...) 
- 1 dl mandlipiima 
- 1 tl vaniljeekstrakti 
- näpu otsaga soola


- peale mandlilaaste 

Panin ahju 175 kraadi juurde. Riivisin porgandid. Segasin koogi kuivained, sulatasin kookosrasva ja segasin selle porganditega. Seejärel segasin hulka koduse õunamoosi ja viimaks hakitud pähklid. Küpsetasin ca 45-50min, kuniks koogi sisse torgatud tikk jäi puhtaks.

Kreemi jaoks kasutasin koortega maapähkleid. Röstisin neid pigem madalamal kuumusel pannil, pidevalt puulusikaga segades kuniks enamikel pähklitel lõid koored lahti (ca 10 min). Kallasin välja ja mudisin veel sõrmede vahel, et pähklid puhtamaks saada. Veidi koori võib ka jääda. Purustasin kohvioa purustajaga maapähklid. Panin kõik koostisosad köögikombaini ja lasin sellel kogu töö ära teha kuniks sain sobiva kreemja massi. Kuni koogi valmimiseni ja täieliku mahajahtumiseni võib see mass külmas oodata.

Kaunistasin kreemiga ja kiirelt pannil röstitud mandlilaastudega.

No comments:

Post a Comment