Mida vaja läks?
3,5 dl suhkrut
2 dl nisujahu
2 dl kaerajahu
2 spl kakaod
näpu otsaga soola
3 tl küpsetuspulbrit
üks keskmine suvikõrvits kooritult ja riivitult
1,5 dl (rapsi)õli
1 dl espressot vms kanget kohvi
100 g tumedat šokolaadi
Kuumuta ahi 180 kraadi juurde. Sega kõik kuivained. Sulata šokolaad vesivannil ja riivi suvikõrvits. Sega kokku šokolaad, kohvi ja õli ning kalla kuivainete hulka. Viimaks lisa suvikõrvits. Sega spaatliga/lusikaga ühtlaseks ja kalla ca 25x25 (või nt 20x30) ahjuvormi. Küpseta 30-40 minutit kui tundub, et on ühtlaselt küpsenud ja vetruv. Sisse torgatud tikk võib tegelikult jääda veidi taignaseks - kook on söögivalmis alles täielikult mahajahtunult ehk see peab veidi aega seisma ja tahenema.
Serveeriksin lihtsalt niisama või pidulikumal puhul Oatly (vms) vaniljejäätisega.
No comments:
Post a Comment