10/19/16

Imeline porgandi cupcake (vegan)



Mida vaja läks?
75 g nisujahu
75 g kaerajahu (jahvatasin täisterakaerahelbeid)
110 g pruuni suhkrut
0,5 tl kaneeli
0,5 tl jahvatatud ingverit
1 tl küpsetuspulbrit
50 g hakitud kreekapähkleid
100 ml sooja vett
100 ml õli
0,5 tl veiniäädikat
0,5 tl vanilje ekstrakti
149 g riivporgandit

Kreemi jaoks
2 spl vegan võid (margariini)
2 spl maapähklivõid (saadaval suhkruga ja ilma)
pruuni suhkrut ja/või agaavisiirupit mõned supilusikatäied

Segasin omavahel kõik kuivained, eraldi kausis kõik vedelad osad (va porgand), segasin need kokku ja lisasin lõpuks ka peene riiviga riivitud porgandi. Täitsin muffinivormid, kokku tuli 11tk. Küpsetasin 180kraadises ahjus ca 25 minutit.

Kreemi jaoks vahustasin toasooja margariini magusainega korralikult läbi ja lõpuks segasin hulka maapähklivõi. Pritsisin jahtunud koogikestele.





No comments:

Post a Comment