8/1/16

Veel üks marjane jogurtitort




Head asja ei ole kunagi liiga palju, eksole. Seekord valmis emale sünnipäevatort ja kuna möödunud nädalal sai tehtud üks populaarne jogurtitort ja ema seda proovida ei saanud, aga ma olen kindel, et see on täpselt midagi talle, siis tundus loogiline seda head turvalist teed veelkord minna. Aga kuna on ikkagi sünnipäev, siis seekord midagi veidi uhkemat. Tordikaunistamise osa sai ka videole jäädvustatud, nõndaks näete kui lihtne on tegelikult kodustes tingimustes teha veidi uhkema välimusega torti.

Teie ees on marjane jogurtitort vahukoorega

Kasutasin pisut väiksemat rõngasvormi, ca 15 sentimeetrise diameetriga.

Mida vaja läks?
130 grammi digestive küpsiseid (Kalev)
80 g võid
4 dl vahukoort (2 dl sisse, 2 dl katteks)
300 ml marju (vaarikaid)
2 dl maitsestamata jogurtit
3 želatiinilehte
suhkrut (seda kui palju kulub, loe õpetusest)

Kaunistuseks marju/šokolaadi

Purustasin köögikombainis küpsised, segasin sinna hulka sulatatud või ja surusin koogivormi põhja. Katsin ühtlaselt 2/3 marjadega. Asetasin külma vette želatiinilehed paisuma. Vahustasin 2 dl vahukoort tugevaks vahuks. Purustasin kannmikseris ülejäänud vaarikad, lisasin neile ca 2 spl suhkrut (olenevalt sellest kui hapud on marjad) ja segasin hulka jogurti. Segasin spaatliga kokku jogurti ja vahukoore. Väänasin želatiinilehed ära, panin nad teise kaussi ja segasin hulka 2-3 spl tulikuuma vett, et želatiin lahustuks ühtlaseks vedelikuks. Niristades ja spaatliga segades kallasin želatiini kreemi hulka. Katsin ühtlaselt koogipõhja kreemiga ja asetasin üle öö (paarist tunnist peaks piisama) külmkappi.

Järgneval päeval kaunistasin vahustatud vahukoore ja marjadega. Vormist välja saamine, vahukoore pritsimine, šokolaadikaunistuste tegemine ja muu selline on vaadeldav allpool videost.





No comments:

Post a Comment