4/15/16

Banaanikeeks (vaniljejäätisega)


Väga lihnte ja mitu päeva säiliv magustoit.



Mida vaja läks?
100 g toasooja võid
1,5 dl (pruuni) suhkrut
2 tk muna
4,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl jahvatatud ingverit
2 tl kaneeli
0,5 dl piima
2 tk banaani
veidi tumedat šokolaadi

Serveerimiseks jäätist ja šokolaadi- või karamellikastet



Vahustasin suhkru ja toasooja (või sulatatud) või. Lisasin ükshaaval munad ja vahustasin. Segasin kuivained ja lisasin needki. Kahvliga purustasin banaanid ja lisasin taignale. Lõpuks ka piima. Vahustasin kõik ühtlaseks. Kasutasin silikoonist keeksivormi, mille vooderdasin veel või ja veidikese riivsaiaga. Panin taigna sinna ja raputasin keskele ka hakitud šokolaadipuru.Küpsetasin 175 kraadises ahjus ca 50 minutit. Kuna ahjud on erinevad siis võib minna ka ligi 1 tund. Kuna pealt paistis ilus ja krõbe, siis kontrollisin tikuga valmidusastet (valmis keeks jätab tiku puhtaks kui sisse torgata) ja võtsin välja ning lasin veerand tundi vormis jahtuda. Serveerisin jäätisega.

No comments:

Post a Comment