7/7/15

Kõige lihtsamad saiakesed

Ja loomulikult maasikamoosiga! Sest just praegu on lauaalused täis värskeltvalminud maasikamoosipurke! Meie ema tegi maasikamoosi natuke liiga magusa, aga pigem mulle tundub, et ... kas on olemas üldse liiga magusat moosi? :)

Seega kasutan kohe seda magusust ära pärmitaignasaiakestes. 1 plaaditäis.



Mida vaja läks?
1 dl toasooja piima
25 g (ehk pool pakki) pärmi
näpuotsatäis soola ja suhkrut
100 g margariini
250 g nisujahu

Sisu ja kaunistus:
maasikamoosi, 1 muna, suuretükilist suhkrut või mandlilaaste



Lahustasin pärmi piimas, segasin sisse margariini,suhkru ja soola ja lõpetuseks jahu. Mätsisin kiirelt ühtlaseks ja panin sooja kohta pooleks tunniks rätiku alla kerkima. Seejärel rullisin laual ristkülikuks, määrisin ühest servast kuni keskele välja maasikamoosi, keerasin pikkupidi tihedalt rulli ja lõikasin ca 2cm-paksused tükid. Asetasin küpsetuspaberiga plaadile, pintseldasin üle munaga ja raputasin peale suuretükilist kaunistussuhkrut. Küpsetasin ahjus 210 kraadi juures kuniks olid küpsenud ja pruunikad, ca 13 min.


No comments:

Post a Comment