3/28/17

Tsitruseline porgandi kaerakreemi kook (v)



- 150g nisujahu 
- 100g kaerajahu 
- 3 tl küpsetuspulbrit 
- 1 tl soodat 
- 3 tl kaneeli 
- näpu otsaga soola 
- 50 g õunamoosi 
- 1 apelsin 
- 220 ml mandlipiima
- 2 tl vaniljet 
- 200 ml suhkrut 
- 110 ml õli 
- 2 keskmist porgandit 
- peotäis hakitud pähkleid (kreeka pähkleid, mandleid vms) 

Kreem: 
- 1 pk PLANTI kaera vahukoort 
- 1 kuhjaga spl tuhksuhkrut 
- 1 sidruni koor - poole apelsini mahl (jääb taigna osast alles) 
- füüsalid 

Pane ahi 180 kraadi juurde. Sega kuivained, va suhkur. Riivi apelsini koore erkoranž osa kaussi ja pane eraldi. Blenderda pool kooritud apelsinist, mandlipiim, õli, vanilje ja suhkur ja sega lusikaga kuivainete hulka. Riivi peene riiviga porgandid ja lisa needki. Samuti apelsinikoor, õunamoos ja hakitud pähklid. Kalla küpsetispaberiga kaetud koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures ca 35-40min kuniks sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase täielikult jahtuda. Kreemiks sega miksriga kõik koostisosad ja määri või pritsi tordile.

No comments:

Post a Comment