3/2/17

100% patuvaba imeline, magus ja mahlane blondie



Mahlane ja magus blondie (nisu- ja suhkruvaba, aga muidugi ka piima- ja munavaba)

Mida vaja läks?
 - 1 purk loputatud kikerherneid
- 130 g kuumas vees 5 minutit leotatud datleid
- 2 tl agaavisiirupit
- 1,5 dl pähkleid (nt india, metsapähkleid või mandleid)
- 2 dl täistera kaerajahu
 - 1 tl jahvatatud linaseemneid
- 1 tl küpsetuspulbrit
- näpu otsaga soola
- 1-2dl vett
- peotäis tükeldatud tumedat šokolaadi või nööpe 

 Pane kõik koostisosad peale vee ja šokolaadi köögikombaini ja lase kõigel ühtlaseks jahvatada. Lisa vett nii palju, et saaks vajaliku taignalaadse konsistentsi (mitte voolav, aga pigem käega mätsitav; kui kleepub liiga käe külge, tee käsi märjaks). Lõpetuseks lisa käsitsi spaatliga šokolaad ja vormi ahjuplaadile ca 13x20 cm suurune kook (või pane ahjuvormi), ca 1,5cm paksuselt. Küpseta 30 min 180 kraadi juures. Lõikamiseks lase täielikult jahtuda.

No comments:

Post a Comment