9/28/16

Uus blogis - mõnus sügisene VEGAN õuna cupcake kookoskreemiga


Kõikide veganite ees tunnen vajadust vabandada, et see blogi on praeguseks täis aastate jagu loomse toorainega kondiitritooteid ning kõikide segatoiduliste ees ei vabanda, aga soovitan siiralt seda varianti katsetada, sest keeksiline osa on väga pehme ja mõnus ning kreem on ju ka imeilus valge ja väga maitsev. Ja kuna tegu on 100 % taimse päritolu tootega, siis miks mitte oma maailmapilti selle võrra laiendada, eksole. Keerulist siin küll midagi polnud! Aga asja juurde:

Mida vaja läks?
3 hapukamat keskmist aiaõuna
1 tl taimset võid (margariini)
2 tl pruuni suhkrut

200 ml mandlipiima
60 ml toiduõli
150 ml suhkrut
1 sidrun (koor ja mahl)
1 tl vanilje ekstrakti
300-350 ml nisujahu
1,5 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
näpuotsatäis soola
näpuotsatäis jahvatatud muskaatpähklit

Kreemi jaoks:
1 purk konserveeritud kookospiima (ööpäeva jagu enne külmkapis)
1 tl vaniljeekstrakti
2 tl agaavi- vms siirupit

Esmalt hakkisin õuna koos koortega pisikesteks tükkideks (ca 0,5x1 cm), sulatasin potis või ja segasin sinna hulka suhkru ja õunad. Karamelliseerisin õunasid kuniks nad olid pehmed ja õrnalt pruunikad. Tõstsin kõrvale jahtuma.

Lülitasin ahju 175 kraadi juurde.

Kallasin kaussi mandlipiima ja lisasin sinna sidrunikoore ja mahla. Jätsin mõneks minutiks seisma. Seejärel lisasin õli ja suhkru ja vispeldasin korralikult käsivispliga läbi. Segasin omavahel kuivained, sõelusin läbi ja lisasin pidevalt vispeldades ca 4-5 osas kuivained vedelikule. Lõpetuseks segasin vispliga hulka õunatükid. Jagasin 12 muffinitopsi vahel ära ja küpsetasin 175-kraadises ahjus ca 20 minutit. Lasin täielikult jahtuda.

Kookospiim peab olema ööpäeva jagu vähemalt külmkapis seisnud, et tahke osa oleks vedelikust eraldunud. Katsu konservist kätte saada tahke osa, lahja vedelik kasuta ära näiteks smuuti sees. Eriti hea oleks kui saaksid kasutada ka külmkapi külma kaussi. Panin kookospiima tahke osa kaussi, lisasin vanilje ja agaavisiirupi ja miksriga vahustasin mõned minutit kuniks sain ühtlase tükkideta kreemi. Kuna see glasuur eeldab külmas seismist, siis veendu, et muffinid oleksid jahtunud. Muidu sulab kreem nendel üles. Kaunistasin killukese kaneeliga.



No comments:

Post a Comment