7/27/16

Väga kerge ja suvine jogurtitort


Tort valmib ca 20x30 cm kandilise koogivormi sees (aga võib kasutada ka klassikalisi ümmargusi vorme) ja ei vaja küpsetamist. 

Mida vaja läks?
1pk Kalevi digestive küpsiseid
100g võid
ca 5 dl aiamarju (peamiselt vaarikad ja mustsõstrad)
2 dl vahukoort
3 dl maitsestamata jogurtit
5 želatiinilehte
1 tl vaniljesuhkrut
2-4 spl suhkrut (soovi järgi kui magusat tahta ja kui hapud/magusad on marjad)

Kaunistuseks pisikesi vahukomme (saadaval Rimides) ja marju



Sulatasin potis või ja hakkisin köögikombainiga küpsised. Lasin masinal või selle hulka segada ja surusin koogivormi põhja. Põhja katsin värskete marjadega.


Jogurtikreemi jaoks asetasin kõigepealt külma vette ligunema želatiinilehed. Vahustasin vaniljesuhkruga vahukoore tugevaks vahuks. Seejärel püreerisin ca 250 ml marju ja segasin need maitsestamata jogurti koos tunde järgi suhkruga (et oleks kergelt magus) kokku (saab suurepärase tervisliku marjajogurti). Segasin kiirelt mikserdades jogurti vahukoore hulka. Lasin veidi vett keema, väänasin peos želatiinilehed välja, asetasin need kaussi, kallasin peale ca 2-3 spl kuuma keeduvett ja sulatasin želatiini selles ära. Seejärel niristasin peene joana želatiini jogurtikreemi hulka ja segasin minimaalse ajaga ja spaatliga želatiini jogurti sisse. Kallasin selle ettevaatlikult marjadele ja panin esmalt tunniks ajaks külmkappi seisma. Seejärel kaunistasin marjade ja vahukommidega ja lasin veel mõned tunnid tordil tahkuda. 


4 comments: