Maailma kõige täiuslikuma saiaga vastlakuklid (10tk) & yep, totally VEGAN!
Kukleid tehes toimeta täpselt retsepti järgi ja saad eriti siidise ja pehme saia!
Hoiatus: taignategu pole keeruline, aga peab aega varuma kerke jaoks ca pool päeva.
Mida vaja läks?
- 125 g käesooja vett
- 1 tl kuivpärmi
- 250 g nisujahu
- 60 g suhkrut
- 1/2 vaniljekauna (sobib ka vaniljesuhkur)
- 1/2 tl soola
- 30 g rapsiõli
- 2 peotäis kirsse toormoosiks
- veidi tuhksuhkrut (et saavutada paraja hapususega toormoos) ja kui läheb liiga vedelaks siis 2 tl maisitärklist ka
- 2 pakki Planti kaera vahukoort
- 2 spl tuhksuhkrut
- 2 tl vanilje ekstrakti (või vanilje suhkrut)
- tuhksuhkrut kaunistuseks
Lahusta pärm vees. Sega kausis jahu, suhkur ja vanilje. Lisa vesi+pärm. Eraldi sega kokku sool ja õli. Sõtku heal pinnal ca 5 min. Seejärel hakka ca 1-2 spl kaupa sisse sõtkuma õli+soola. Mõte on selles, et iga lusikatäie sõtkuks enne sisse kui uue lisad. See sõtkumise protsess võib oma jagu aega võtta. Seejärel kileta kauss ja pane sooja kohta kaheks tunniks kerkima. Tainas peaks kahekordistuma. Nüüd pane tainas minimaalselt kolmeks tunniks (mina panin kogu ööks) külmkappi seisma, samuti õhukindlalt. Tainas peaks kaaluma ca 450g seega tuleks saavutada 45-grammised tükid ja need kukliteks keerutada. Mina kasutan peopesa ja keerutan sellega taignapalli tehes ringjaid liigutusi silikoonmatil. Pane küpsetuspaberiga kaetud pannile. Kata taas kilega ja jäta 1,5 tunniks ahjuplaadile seisma. Küpseta 180 kraadises ahjus 11-14 minutit kuniks saavutad ilusad pruunid kuklid. Lase need täielikult maha jahtuda.
Tee kirsi toormoos. Minule meeldib kui see osa kuklist on pigem hapukam. Kuna ma püreestasin kirsid veidi liiga vedelaks, siis kuumutasin oma ca 1,5 dl kirsipüreed koos 2 tl maisitärklisega potis peaaegu keemiseni, segasin hoolikalt ja jahutasin. Pritsisin selle igale kuklile, millelt olin "mütsid" maha lõiganud. Kreemi jaoks mikserdasin veidi Planti kaerakoori tuhksuhkruga ja pritsisin sakilise tülliga need kuklitele. Mütsid pähe ja tuhksuhkur peale.
No comments:
Post a Comment