11/16/11

Pokkeriõhtu valge šokolaadi küpsistega


Sõbrad juba teavad, et kui mõningat sorti kogunemine on, siis mina teen mingeid suupisteid. Kuigi pokkeriõhtuga ehk sobiksid krõpsud ja popkorn, siis mina jäin kindlameelselt oma magusroogade juurde. Küpsised läksid nagu soojad saiad ning kahe viimase peale tehti isegi eraldi pokkeriring. Nende küpsiste puhul mainin ära, et valmistamine on kiire ja lihtne, aga peaks veidi aega varuma nende külmas hoidmisele. Esimene partii oli mul tund külmas, teine aga juba ööpäev. Mõlemad said väga head. Koguseliselt tuli suuri küpsiseid umbes 24 tk.


Mida vaja läks?

250 g magedat võid
100 g peensuhkurt
200 g pruuni suhkurt
2 muna
1/2 tl vanilliekstrakti 
400 g nisujahu
1/2 tl soola
1/4 tl küpsetuspulbrit, samapalju söögisoodat
100 g tükeldatud valget šokolaadi
100 g hakitud pekaanipähkleid (mina kasutasin kreeka pähkleid)


Vahustasin omavahel suhkrud ning või ühtlaseks massiks ning lisasin ühe kaupa munad. Panin mikseri tasasemale tempole ning lisasin vanilliekstrakti. Lisasin jahu, soola, sooda ja küpsetuspulbri. Seejärel  panin taignasse tükeldatud šokolaadi ning pähklid ja segasin ühtlaseks. Jagasin taigna mitmeks osaks (minul tuli kolm osa) nii, et iga osa moodustaks toidukile sisse mähituna 10 cm pika ja 3cm läbimõõduga rulli. Need rullid asetasingi paariks tunniks külmkappi. Esimesed kaks kasutasin samal õhtul ära, kolmanda sain endale preemiaks teha peale järgmise päev tööd. 

Kuumutasin ahju 170 kraadi juurde. Tükeldasin rullid 2 sentimeetri suurusteks tükkideks ja asetasin  paberiga kaetud ahjuplaadile piisava vahega, sest küpsised valguvad küpsedes. Ühe rulli jagu küpsiseid mahtuski ühele ahjuplaadile. Küsetasin neid ahjus 10 - 13 minutit, kuniks küpsiste ääred muutusid kergelt pruunikaks. Küpsised peaksid enne serveerimist peaaegu täielikult maha jahtuma, et need muutuksid krõmpsumaks. 

Mämm-mämm!

No comments:

Post a Comment