Mida vaja läks?
250 g magedat võid
100 g peensuhkurt
200 g pruuni suhkurt
2 muna
1/2 tl vanilliekstrakti
400 g nisujahu
1/2 tl soola
1/4 tl küpsetuspulbrit, samapalju söögisoodat
100 g tükeldatud valget šokolaadi
100 g hakitud pekaanipähkleid (mina kasutasin kreeka pähkleid)
Vahustasin omavahel suhkrud ning või ühtlaseks massiks ning lisasin ühe kaupa munad. Panin mikseri tasasemale tempole ning lisasin vanilliekstrakti. Lisasin jahu, soola, sooda ja küpsetuspulbri. Seejärel panin taignasse tükeldatud šokolaadi ning pähklid ja segasin ühtlaseks. Jagasin taigna mitmeks osaks (minul tuli kolm osa) nii, et iga osa moodustaks toidukile sisse mähituna 10 cm pika ja 3cm läbimõõduga rulli. Need rullid asetasingi paariks tunniks külmkappi. Esimesed kaks kasutasin samal õhtul ära, kolmanda sain endale preemiaks teha peale järgmise päev tööd.
Kuumutasin ahju 170 kraadi juurde. Tükeldasin rullid 2 sentimeetri suurusteks tükkideks ja asetasin paberiga kaetud ahjuplaadile piisava vahega, sest küpsised valguvad küpsedes. Ühe rulli jagu küpsiseid mahtuski ühele ahjuplaadile. Küsetasin neid ahjus 10 - 13 minutit, kuniks küpsiste ääred muutusid kergelt pruunikaks. Küpsised peaksid enne serveerimist peaaegu täielikult maha jahtuma, et need muutuksid krõmpsumaks.
Mämm-mämm!
No comments:
Post a Comment